Home > Nieuws & Agenda > Nieuwsarchief > 2011 > God kan niet niet bestaan
09-11-2011

God kan niet niet bestaan

Emanuel Rutten, promovendus in de wijsbegeerte aan deze faculteit, baarde opzien met een ingenieus argument dat hij bedacht heeft voor de conclusie dat het onmogelijk is dat God niet bestaat.

Jeroen de Ridder, met René van Woudenberg begeleider van Ruttens promotieproject, vat het argument als volgt samen: “In het argument verdedigt hij twee dingen. Eerst dat het onmogelijk is om te weten dat God niet bestaat. Daarnaast een algemeen principe dat zegt dat als het onmogelijk is voor wie dan ook om te weten dat een uitspraak waar is, die uitspraak onwaar moet zijn. Uit die twee dingen samen kun je logisch sluitend afleiden dat God bestaat.”

Het argument is gepubliceerd op de site Prosblogion en is zelfs op de opinionator van de New York Times website opgemerkt.