Home > Nieuws & Agenda > Nieuwsarchief > 2011 > Boekpublicatie: Geesten. Uitgebannen en teruggekeerd in de moderne wereld
24-11-2011

Boekpublicatie Geesten. Uitgebannen en teruggekeerd in de moderne wereld

Net verschenen: 'Geesten. Uitgebannen en teruggekeerd in de moderne wereld'. Angela Roothaan gaat in op de tegenspraak dat televisiemediums in moderne westerse landen enorme aantallen kijkers trekken, terwijl de dominante visie nog steeds is dat geesten niet bestaan.

GeestenRoothaan behandelt bekende denkers die, vaak in minder bekende teksten, prikkelende gedachten over het thema 'geesten' hebben ontwikkeld. Zo rekende Kant af met geestverschijningen als bron van kennis, maar betoogt Derrida dat geesten altijd terugkeren om te spoken en dat je er dus nooit definitief mee kan afrekenen. De vraag naar de geesten leidt uiteindelijk tot een kritisch zelfonderzoek van het moderne denken.

Over de auteur
Angela Roothaan is Universitair docent filosofe aan de faculteit. Jarenlang gaf ze leiding en doceerde ze aan de opleiding Wijsbegeerte en Spiritualiteit. Ze publiceerde boeken over Spinoza (1996), over natuur en ethiek (2005), over waarheid (2006) en over spiritualiteit (Spiritualiteit begrijpen, Boom, 2007).

Op 29 december was Angela Roothaan in het programma van NTR radio tussen te horen zijn over haar boek Geesten. Uitgebannen en teruggekeerd in de moderne wereld. U kunt het terugluisteren op wetenschap24.nl

Vrijdag 3 februari zal er een symposium plaatsvinden over het boek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Emma de Vries, 020-5218145.

ISBN: 9789461054128 | € 18,50 | Paperback | 17 x 21 cm | 196 blz.
Het boek is te bestellen op bij Uitgeverij Boom