Woord van de decaan> VU is verder kijken
Woord van de decaan

Welkom op de website van de Faculteit der Wijsbegeerte!
Onze faculteit staat bekend om haar kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek. Studenten en docenten zijn actief binnen de faculteit en in het publieke debat.

Sluiten Lees verder
Onderzoeksprojecten> VU is verder kijken
Onderzoeksprojecten

De Faculteit der Wijsbegeerte heeft veel getalenteerde onderzoekers in huis. Door de faculteit en door externe financiers wordt er royaal geïnvesteerd in gedegen en vernieuwend wetenschappelijk onderzoek.

Sluiten Lees verder
Filosofie studeren?> VU is verder kijken
Filosofie studeren?

De studie Wijsbegeerte aan de VU is breed en geeft tevens een grondig overzicht van de geschiedenis van de wijsbegeerte en de vele deelgebieden die dit vak rijk is. Je specialiseert je in de loop van de studie in gebieden die van oudsher tot de wijsgerige disciplines behoren, zoals de geschiedenis van de filosofie, ethiek, wijsgerige antropologie, sociaal-culturele wijsbegeerte, kentheorie, ontologie/metafysica, wetenschapsfilosofie en logica.

Sluiten Bacheloropleiding Filosofie
Honours Programme> VU is verder kijken
Honours Programme

Zoek je meer uitdaging en verdieping in je bachelor-studie? Meld je dan aan voor het honours programma. De vakken worden gevolgd aan de Faculteit der Wijsbegeerte, aan andere faculteiten van de VU en aan de UvA.

Sluiten Lees verder
Wijsgerige vorming> VU is verder kijken
Wijsgerige vorming

De VU onderscheidt zich op een belangrijk punt van andere universiteiten in Nederland: de wijsgerige vorming. Iedere student volgt in de bachelorfase een module filosofie.

Sluiten Lees verder
Meet the masters, meeloopdagen masteropleidingen

spamfuik@vu.nl